Yaşam

Kolay ev yapımı acı sos tarifi, nasıl yapılır?

acı sos Patates kızartmasından makarnaya kadar her yerde yemeklerin lezzetini ikiye katlayan bir sos türüdür. Pazar raflarında satılan acı sosUzun bekleme sürelerinde lezzetlerini kaybederler ve farklı kimyasal koruyucular ile sağlığımızı tehdit ederler.

Hazır acı sosdaha kolay ev yapımı acı sosTarifini sizler için aradık. İşte ev tipi acı sos tarifi ve kolay ev tipi acı sos tarifi için bilmeniz gereken tüm detaylar…



EVDE ÜRETİM ACI SOS NASIL YAPILIR?

ev yapımı acı sos Bunu yapmak için önce nefsi müdafaa eldivenleri giymelisiniz. Eldiven taktıktan sonra acı biberlerinizi ortadan ikiye kesin. eğer bir ışık acı sos Dilerseniz acı biberlerin çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayın. Daha acı ve keskin bir sos istiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.

Temizlenmiş acı biberleri halka halka kesin. Arpacık soğanı ve sarımsağı ortadan ikiye kesin. Uygun bir tencereye doğradığınız acı biber, arpacık soğan ve sarımsağı ekleyin. Karabiber, tuz ve damıtılmış beyaz sirke ekleyin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kaynamaya bırakın.

ev yapımı acı sos Tarifin yapım aşamasında tencerenin kapağını açarken sirke buharına dikkat edin. Sirke buharı çok serttir. Tüm sinüslerinizi temizleyecek ve gözlerinizi sulandıracaktır.

Tencere ile haşladığınız kapları bir blender kasesine aktarın. Kapağı iyice kapatın ve yavaş ayardan başlayıp ayarı artırarak tüm malzemeyi dışarı çekin. Bir süre sonra ev yapımı acı sosUnun yeterince pürüzsüz bir kıvama geldiğini fark edeceksiniz.

pürüzsüz bir tutarlılıkla ev yapımı acı sosSon olarak tel süzgeç kullanarak süzün. ev yapımı acı sosSüzdüğünüz bu karışımı aktaracağınız sos şişesine dökün.

EV YAPIMI SOS HANGİ ŞİŞEDE SAKLANIR?

ev yapımı acı sos Cam şişede saklayabilirsiniz. Doldurmadan önce cam şişeyi reçel kavanozlarında yaptığımız gibi kaynar su ile sterilize etmeli ve ev yapımı acı sosHala sıcakken doldurmanız gerekiyor.

ev yapımı acı sos Kısa sürede tüketebilecekseniz plastik sıkılabilir şişelere de doldurabilirsiniz. Ancak aylarca bozulmadan kalmasını istiyorsanız cam şişe en sağlıklı sonucu verecektir.

ev yapımı acı sos Unun raf ömrünün uzun olması için pH değerinin 3,8 veya altında olması gerekir. Aşağıda verilen tanımda ev yapımı acı sosUnun pH değeri 3.0 ile 3.5 arasında ortadadır.

ev yapımı acı sos pH testi için tüm malzemeler blenderden çıkarıldıktan sonra pH şeridine daldırılır. pH değeri 3.8’in üzerindeyse içine bir çay kaşığı sirke ekleyin ve gerçek değeri alana kadar tekrar test edin.

ev yapımı acı sos Tarif oda sıcaklığında güvenle saklanabileceği gibi aynı zamanda buzdolabında da rahatlıkla saklanabilir. Güneş ışığından koruyarak 6-7 ay orijinal haliyle saklanabilir.

EV YAPIMI ACI SOS TARİFİ

Ev yapımı acı sos tarifi için malzemeler;

  • 285 gram temizlenmiş, doğranmış acı biber,
  • 115 gram arpacık soğan,
  • 30 gram sarımsak,
  • 5-6 adet karabiber,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 170 gram damıtılmış beyaz sirke

Ev yapımı acı sos nasıl tanımlanır?

Aşama 1



ev yapımı acı sos Tarife başlamadan önce eldiven giyin ve kullanacağınız acı biberleri güzelce yıkayın. Yıkadığınız acı biberlerin saplarını ayıklayın. Acı biberleri ortadan ikiye kesin, çok acı olmasını istemiyorsanız çekirdeklerini ve saplarını ayırın. Temizlenmiş acı biberleri küçük halkalar halinde doğrayın.

Adım 2

Doğranmış acı biberleri bir tencereye aktarın. 115 gram arpacık soğanı ve 30 gram sarımsağı ortadan ikiye kesip atın. 5-6 tane karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve 170 gram saf beyaz sirke ekleyin.

Aşama 3

Tencereyi ocağa alın ve kaynamasını bekleyin. ev yapımı acı sos Unu örtün ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.

Adım 4

Karışım henüz ılıkken blender sürahisine aktarın ve kapağını iyice kapatıp düşük ayarda çalıştırın. Birkaç dakika sonra blenderin gücünü artırın. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekmeye devam edin.

Adım 5

pürüzsüz bir tutarlılıkla ev yapımı acı sosMetal bir süzgeçle süzün ve posadan ayırın.

Adım 6

sen filtrele ev yapımı acı sosBir cam şişeye aktarın, kapağını kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığına gelen rezidans acı sosu dilediğiniz gibi kullanın, afiyet olsun!

andirinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
betturkey
istanbul escort hizmetleri
istanbul eskort siteleri
lüks eskort istanbul
istanbul eskort hizmetleri
en iyi escort istanbul
profesyonel escort adalar
profesyonel escort arnavutköy
ataşehir eskort rehberi
profesyonel escort avcılar
bağcılar elit eskort
bahçelievler gecelik escort
bakırköy escort hizmetleri
başakşehir eskort hizmetleri
bayrampaşa escort hizmetleri
beşiktaş vip eskort
beykoz profesyonel eskort
lüks escort beylikdüzü
eskort beyoğlu
büyükçekmece eskort bayanlar
çatalca escort hizmetleri
çekmeköy escort
esenler elit eskort
escort bayan esenyurt
eyüp escort hizmetleri
escort bayan fatih
gaziosmanpaşa vip escort
güngören escort hizmetleri
kadıköy elit escort
lüks escort kağıthane
escort bayan kartal
küçükçekmece eskort siteleri
lüks eskort maltepe
escort bayan pendik
sancaktepe vip escort
sarıyer elit escort
şile eskort siteleri
silivri escort bayan
şişli vip escort
sultanbeyli elit eskort
sultangazi escort hizmetleri
tuzla eskort bayan
en iyi escort ümraniye
üsküdar eskort
en iyi escort zeytinburnu
istanbul eskort hizmetleri
istanbul vip eskort